Ruokatalous, leipä 1–45
Suomen murteiden sana-arkisto, Käsikirjoitukset 190–234
Aaltonen, Tekla: Leivänteko Porin maaseurakunnan Ruosniemen kylässä 50 vuotta sitten. 2 s.
Ahlstedt, Elsa (1912): Vanhan Piilijoen ruokalajeja. 5 s.
Aittomäki, S. (1913): Leivänteosta Jalasjärven pitäjässä. 7 s.
Arpiainen, Mandi (1914): Leivänteko Mikkelin pitäjässä 40 vuotta sitten ja nykyään. 3 s.
Harakka, I.: Leivänteko Suojärven pitäjässä 40 vuotta sitten ja nykyään. 3 s.
Ihala, Lyydi: Ruoan valmistuksesta Perniössä. 12 s.
Jaatinen, Hanna: Leivänteko Impilahden pitäjässä noin kolmekymmentä vuotta sitten ja nykyään. 3 s.
Jekkonen, Niina (1914): Leivänteko Suistamon pitäjässä noin 40 v. sitten. 2 s.
Kantanen, Siiri (1914): Leivänteko Joroisissa noin 70 vuotta sitten ja nykyään. 4 s.
Koivisto, Lyyli: Leivänteko Tammelan pitäjässä n. 60 vuotta sitten ja nykyään. 3 s.
Koponen, Liisi (1914): Leivänteko Sortavalan pitäjässä 50 vuotta sitten ja nykyään. 3 s.
Korjonen, Ida (1914): Leivänteko Kurkijoella 45 vuotta sitten ja nykyään. 2 s.
Koskinen, Einar: Leivän teko Räisälän pitäjässä noin 25-30 vuotta sitten ja nykyään. 2 s.
Kuusi, Hilja (1929): Entisajan ruokia ja ruokailutapoja Suoniemeltä I - III. 82 s.
Lehtosalo, Jalmari: Leivänteko Vehkalahden Metsäkylässä noin 60 v. sitten ja nykyään. 2 s.
Levonen, Maija (1914): Leivänteko Jaakkiman pitäjässä 40 vuotta sitten. 2 s.
Lötjönen, Juhani: Kansatieteellistä leivänteosta. 6 s.
Mattila, J. A.: Leivänteko Lapinjärven pitäjässä noin 50 vuotta sitten ja nykyään. 3 s.
Mikkola, Elma (1927): Hauholaisten ruokatalous 1880–1890-luvuilla. 34 s.
Mikkola, Lauri: Leivänteko Isossa-Kyrössä n. 40-50 vuotta sitten. 6 s.
Paakkanen, Taavi (1914): Leiväntekoa Johanneksen pitäjässä 75 vuotta sitten ja nykyään. 3 s.
Pastinen, Kalle: Leivänteko Enonkosken pitäjässä noin 50 vuotta sitten ja nykyään. 2 s.
Paulaharju, Samuli (1908): Kansatieteellinen esitys ruokalajeista Kurikassa. 23 s.
Pitkäsaari, Laina (1914): Leivänteko Nakkilassa noin 30 vuotta sitten. 3 s.
Ravantti, T: Leivänteko Antrean pitäjässä noin 40 vuotta sitten ja nykyään. 3 s.
Sihvo, Kaarlo: Leivänteko Kaukolassa viisikymmentä vuotta sitten ja nyt. 3 s.
Sirkiä, K.: Leivänteko Uudenkirkon pitäjässä (Viip. l.) 40 vuotta sitten ja nykyään. 3 s.
Suomalainen, Tuomas: Leivänteko Lavansaarella 30 vuotta sitten ja nykyään. 5 s.
Susiniemi, Lempi (1914): Leivänteko Lavian pitäjässä noin 40 vuotta sitten. 5 s.
Syrjänen, Anna (1914): leivänteko Janakkalan pitäjässä 50 vuotta sitten ja nykyään. 2 s.
Syrjänen, Anna, Mikkola, Elma (1927): Muistiinpanoja ruokataloudesta y.m. naisten askareista, Ilomantsi. 28 s.
Tiitinen, Eliina (1914): Leivänteko Rautalammin pitäjässä 40 vuotta sitten ja nykyään. 2 s.
Tyyskä, Juho (1911): Sienistä Askulassa. 14 s.
Tyyskä, Juho (1909): Kotiviinanpoltto Askolan Monninkylässä n. v. 1860, Oluen teko Askolassa, Juuston teko Askolassa. 11 s.
Tyyskä, J. (1909): Kahvin ja ruoan valmistamisesta ja nauttimisesta Askolassa Monninkylässä. 5 s.
Tyyskä, Juho (1897): Ruoan valmistamisesta syömisestä Askulassa, Anjalassa ja Kiukaisissa. 17 s.
Vaittinen, Juuso: Leivänteko Kivennavan pitäjän Vehmaisten kylässä 55 vuotta sitten ja nykyään. 4 s.
Wallenius: Kansatieteellistä ruuan ja juomain valmistuksesta Perniöstä (väitöskirja 1782). 9 s.
Warén, Siiri (1914): Leivänteko Tohmajärven pitäjässä 40 vuotta sitten ja nykyään. 2 s.
Vehanen, Fiina (1892): Kansanruokien valmistamisesta Taivassalon pitäjässä. 8 s.
Venhola, Helvi: Leivänteko Marttilan pitäjässä Kosken kappelissa noin 50 vuotta sitten. 2 s.
Vihervaara, Emil (1916): Wanhan ajan ruokia. Pöytyä, Lempäälä, Huittinen, Jokioinen, Vahto, Tammela. 6 s.
Vilén, Siiri: Leivänteko Lokalahden kappelissa 50 vuotta sitten ja nykyään. 3 s.
Wäätänen, A. (1906): Ruoka ja juoma Juvalla. 11 s.
Ylenius, Aili: Leivänteko Nousiaisten pitäjässä noin 50 vuotta sitten ja nykyään. 3 s.