Jos ruokalajissa on samanarvoisia ainesosia, niiden väliin tulee kirjoitettaessa yhdysmerkki:
kasvis-nuudelivuoka
broileri-pastapaistos
ananas-aurajuustopiirakka
Jos ruokalajin nimessä yhdyssanan alkuosa määrittää jälkiosaa, yhdysmerkkiä ei käytetä. Esimerkiksi jos bolognesekastikkeen kasvisversio on kastike, jossa jauheliha on korvattu kasviksilla, ei käytetä yhdysmerkkiä:
kasvisbolognesekastike
Esimerkiksi reseptiluetteloissa näkee sanan jauheliha-kasvisbolognesekastike. Se on varmaankin vain kasviksilla höystettyä bolognesekastiketta, jossa on itsessään jauhelihaa, joten sitä ei tarvitse mainita enää ruokalajin nimessä. Kasvisvaihtoehdon nimen voi valita toisin, kuten monesti tehdäänkin:
kasvissyöjän bolognesekastike
Mitä useampi samanarvoinen ainesosa ruokalajissa on, sitä enemmän yhdysmerkkejä tarvitaan. Jo toisen yhdysmerkin, esimerkiksi tomaatti-kesäkurpitsa-linssikastikkeesta, saa pois näin:
tomaattinen kesäkurpitsa-linssikastike
Lue lisää Kielitoimiston ohjepankin ohjeesta:
Ruoka-alan sanat: yhdyssanakysymyksiä
Moniosaiset ruokalajien nimitykset ovat yleensä yhdyssanoja, jotka kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella.
Katso myös ohjetta:
Ruoka-alan sanat
Valtaosa ruoka-alan sanoista on tavallisia yleissanoja, jotka kirjoitetaan tekstin keskellä pienellä alkukirjaimella.