Minä olen paras. En ehkä ole tehokkain, älykkäin, lempein, nopein, ystävällisin, vaatimattomin tai mitään muutakaan, mutta väitän silti, että olen paras.
Tässä ei nyt ole kyse edes siitä, että olisin erityisen hyvä missään. Kyse on siitä, että paras on melkoisen subjektiivinen luonnehdinta. Yritäpä osoittaa vääräksi!
Parasta palvelua
Jos tuotteen mainostetaan olevan edullisin, tehokkain tai pienin, asian voi tutkia tai mitata. Jos palvelun sanotaan olevan nopeinta tai huolellisinta, sitäkin voi yrittää vertailla muihin. Ystävällisin palvelu on jo enemmän tulkinnanvarainen asia kauneimmasta autosta puhumattakaan.
Jos ei halua jäädä mistään väitteestään kiinni, kannattaa olla siis reilusti paras. Parasta leipää, parasta musiikkia, parasta palvelua! Vai että kahvimme on pahaa ja kallista? No, se on sitäkin kuumempaa ja tasalaatuisempaa – eli parasta!
Parasta aikaa
Ei siis ihme, että niin lapsuudesta, nuoruudesta, opiskeluajoista, keski-iästä kuin eläkepäivistäkin voidaan sanoa, että se on ihmisen parasta aikaa. Kukapa sitä kävisi mittaamaan ja vertaamaan.
Mutta sinähän olit siihen aikaan vihainen ja tyytymätön ja vinguit minulle koko ajan kaikesta? No joo, mutta oli se silti vain jotenkin niin parasta aikaa.
Ylärima alas, Suomi on paras!
Maailman parhaalle bändille, biisille, jäkisjoukkueelle ja tietsikkapelille on yhteistä se, että minä tykkään niistä eniten. Aika sattuma!
Ajatella, jos tämän olisi tajunnut ala-asteella. Olisi ollut mälsää: moni hieno Brasilia vastaan MyPa -väittely olisi vesittynyt, jos olisimme vain sivistyneesti todenneet, että meillä on erinäisistä syistä erilaisia tunnesiteitä Etelä-Amerikkaan ja Myllykoskelle.
Parasta lopetella. Helppo päästä latteuteen: Me ollaan kaikki ihan parhaita!