Pian koulujen alettua otsikoihin ja julkiseen keskusteluun nousivat eräiden oppilaitosten linjaukset siitä, ettei therian-naamioon saa pukeutua oppitunnilla. Yhtäältä on löytynyt ymmärrystä opetusta häiritsevän toiminnan kieltämiselle; toisaalta kieltoja on pidetty ylimitoitettuina siihen nähden, että alakouluikäisillä kyseessä on lähinnä luova leikki.
Nimityksellä therian viitataan sellaiseen ihmiseen, joka identifioituu eläimeksi. Toisin sanoen therian kokee, että hänellä on ihmiskehostaan huolimatta jonkin eläimen identiteetti. Tällaista eläintä kutsutaan theriotyypiksi. Nyky-therianit usein askartelevat itse esimerkiksi naamion ja hännän eläinminäänsä kanavoimaan.
Therian-ilmiö on ollut olemassa ainakin parisenkymmentä vuotta. Tiktok-videoiden myötä se on kuitenkin levinnyt laajemmin nuorten ja jopa lasten arkeen ja muuntunut myös leikiksi.
Sana therian on suomessa suoraa lainaa englannista. Ilmauksen taustalta löytyy kuitenkin latinankielinen Theria, joka on synnyttävien nisäkkäiden alaluokan tieteellinen nimi. Kotimaisten kielten keskuksessa kartutettavaan nykysuomen sanatietokantaan therian poimittiin viime keväänä, kun mediassa esiteltiin nousevaa some-ilmiötä.