Mikäpä yritys tai virasto ei haluaisi ansaita Hyvän mielen työpaikka -merkkiä, jonka voi saada työntekijöiden mielenterveyden edistämisestä. Mielenterveyteen sijoittaminenhan lisää tutkitusti tuottavuutta. Hyvän mielen työpaikka -merkkiä voi hakea Suomen Mielenterveys ry:ltä eli MIELI ry -järjestöltä.
MIELI ry käyttää tiedotteessaan ilmausta mielijalanjälki. Sana on tuoreimpia hiilijalanjäljen mallin mukaan rakennettuja yhdyssanoja. Kotimaisten kielten keskuksen uudissanatietokantaan on kirjattu aiemmin esimerkiksi verojalanjälki ja digitaalinen jalanjälki.
Kuvalliset jalanjäljet syntyvät monenlaisten mielleyhtymien pohjalta ja saavat siten hiukan erilaisia määritteitä. Hiilijalanjälki on ympäristölle rasite, ja sitä mitataan useimmiten koon mukaan: mitä suurempi, sen pahempi. Hiilijalanjälki voi olla myös raskas tai kevyt, ja silloin se vertautuu taakkaan tai kuormaan. Myös mielijalanjälki on pahimmassa tapauksessa raskas ja ihannetapauksessa kevyt, niin kuin askel. Hyvän mielen työpaikalla askelet ja jalanjäljet ovat kevyitä.