Ortodoksiseen pääsiäisperinteeseen kuuluva virvonta on sekoittunut länsisuomalaiseen noitaperinteeseen. Nyky-Suomessa noidiksi pukeutuneet lapset toivottavat sukulaisille, naapureille tai muille tuttaville onnea ja terveyttä virpovitsoilla ripsuen. Palkkioksi virpojat saavat esimerkiksi suklaamunia tai muita herkkuja.
Huhtikuussa 2020 koronavirusepidemian aiheuttamat poikkeusolot jatkuivat, joten tavanomainen virpominen lähietäisyydeltä ei ollut suositeltavaa. Virpomaperinne sai taas uusia muotoja, joista käytettiin nimitystä etävirvonta. Kerrostalojen pihoilla virpojat laskettelivat lorut, lähettivät vitsat parvekkeille esimerkiksi koreissa vaijerin avulla ja saivat palkkansa samaa reittiä. Ehkä vielä yleisempi etävirvonnan muoto oli virtuaalinen virvonta videon välityksellä. Varmasti moni myös lausui virpomalorun puhelimessa taikka kirjoitti sellaisen pikaviestisovellukseen tai kirjeeseen.
Poikkeusolojen rajoitusten purkamisesta keskusteltiin huhtikuun lopulla, mutta etäkoulu, etäkokoukset, etäliikunta ja etäostokset kuuluivat edelleen arkeen. Juhlakansa varustautui etävapun viettoon.