Medialle
Kotus palvelee joukkotiedotusvälineitä ja muuta mediaa monin tavoin. Tälle sivulle on koottu tärkeitä yhteystietoja ja linkkejä.
Kotus palvelee joukkotiedotusvälineitä ja muuta mediaa monin tavoin. Tälle sivulle on koottu tärkeitä yhteystietoja ja linkkejä.
Kotuksen ulkoisesta viestinnästä vastaa johtaja.
Käytännön viestintätyötä Kotuksessa koordinoi viestintätiimi. Osa viestintätiimin jäsenistä hoitaa mediakontakteja.
Kotuksen verkkotoiminta on monipuolista. Kotus julkaisee näiden kotisivujen lisäksi kahta lehteä, ohjepankkia, sanakirjoja, aineistoja ja niin edelleen. Sisältöjä julkaistaan pääsivustojen (kotus.fi ja sprakinstitutet.fi) lisäksi monissa muissa verkkopalveluissa ja osoitteissa.
Yksi Kotuksen toiminnan lähtökohdista on olla läsnä siellä, missä kielenkäyttäjätkin ovat. Vuosien saatossa Kotus onkin pyrkinyt lisäämään läsnäoloaan myös sosiaalisessa mediassa.
Kotimaisten kielten keskus (Kotus) julkaisee kolmea uutiskirjettä. Kotimaisten kielten keskuksen uutiskirjeessä kerrotaan, mitä uutta Kotuksessa ja kieliasioissa on tapahtunut. Aktuellt från Institutet för de inhemska språken on Kotuksen ruotsinkielinen uutiskirje, jossa esitellään myös Språkbruk-lehden uusia sisältöjä. Kielikellon uutiskirjeessä esitellään Kielikello-lehdessä ilmestyneitä juttuja.
Kotus julkaisee mediatiedotteita ePressi-palvelussa. Tiedotteita julkaistaan suomeksi ja ruotsiksi.
Kotimaisten kielten keskus on opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaan kuuluva virasto. Kotuksessa työskentelee noin 70 asiantuntijaa. Kotimaisten kielten keskuksessa (Kotus) huolletaan suomea ja ruotsia sekä tarjotaan kieli- ja nimineuvontaa. Kotuksessa laaditaan sanakirjoja, jotka kuvaavat nykykieltä sekä kielen vaihtelua ja muutosta. Kotuksen yhteydessä toimii myös kielilautakuntia.
Kotisivujemme Kotus-osiossa kerrotaan laajasti Kotimaisten kielten keskuksesta ja kotuslaisista. Ruotsiksi vastaavat tiedot löytyvät Om oss -sivuiltamme.
Viestintä on olennainen osa kotuslaisten jokapäiväistä työtä. Kielen asiantuntijavirastona tunnemme vastuumme kielitiedon tuottajana ja välittäjänä sekä yleisen kieliymmärryksen ja kielitietoisuuden lisääjänä. Suuri osa toiminnastamme on laajassa mielessä kansalaisille viestimistä sekä monenlaista vuorovaikutusta kielenkäyttäjien ja erilaisten kielenkäyttäjäryhmien kanssa. Kotuksen viestintää linjataan vuonna 2024 uudistetussa viestintäsuunnitelmassa.