Aalto-yliopisto tarjoaa tieto- ja viestintäalan ammattilaisille Ketterä projektipäällikkö -nimistä täydennyskoulutuspakettia. Projektipäällikkö ei tarkoita tässä (pelkästään) henkilöä, vaan ”valmennusohjelmaa, jonka aikana saat kokonaiskuvan projektinhallinnasta ja opit viemään projektisi maaliin onnistuneesti – oli kyseessä sitten perinteinen tai ketterä ohjelmistoprojekti”. Perinteisissä projektimalleissa edetään yleensä tarkan suunnitelman mukaan, mutta ketterissä projektimalleissa tai ketterässä ohjelmistokehityksessä (engl. agile software development) käytetään ketteriä menetelmiä, joille on ominaista muun muassa nopea muutoksiin reagointi.
Ketterä on dynaaminen sana. Nykyisin myös liikeyritykset pyrkivät ketteryyteen. ”Finnairin on oltava ketterämpi”, sanoi työeläkeyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja, Finnairin hallituksen puheenjohtaja Harri Sailas MTV3:n Torstaikabinetin haastattelussa marraskuussa 2011. Monet yritykset mainostavat itseään ketterinä ja asiakaslähtöisinä; tämä tarkoittanee sitä, että ne pystyvät muuntamaan nopeasti toimintojaan asiakkaiden tarpeiden mukaan. Tietenkin kyseessä ovat myös omat tarpeet, muun muassa kustannustehokkuus, jota pyritään parantamaan esimerkiksi toimintoja ulkoistamalla ja henkilöstöä vähentämällä.
Ketterätkin yritykset tarvitsevat henkilöstöä, tietysti ketteriä työntekijöitä: lahjakkaita, koulutettuja, innovatiivisia nuoria aikuisia. Tällaiset nuoret etenevät uralla ja vaihtavat työpaikkaa ketterästi – elleivät sitten pala loppuun ketterien firmojen pyörityksessä.
Julkaistu 27.2.2012 palstalla Sanasta sanasta – ajan sanojen taustaa (2005–2013) .