Sanalla moni viitataan suhteellisen suureen määrään jonkin ryhmän edustajia. Sanakirjassa moni-sanan selite voi olla esimerkiksi ’usea; lukuisat, runsaslukuiset’.
Osassa suomen kielen lounaismurteissa sana moni tunnetaan muodossa muni, mikä voi aiheuttaa hämmennystä. Muni voi siis merkitä sekä eräitä moni-pronominin muotoja että substantiivin muna monikon partitiivia.
Suomen murteiden sana-arkistoon Satakunnan Lapista kulkeutunut anekdootti kertoo kerran tapahtuneesta sekaannuksesta. ”Suurempaa sekoitusta ei tämä [sanottiinko moni vain muni] tehnyt, kun kukin kyläpiiri asusti omissa koloissaan. Kylätappelut olivat kyllä yleisiä, mutta niissä puhuttiin käsillä ja niitä pitemmillä.
Eräs komea nuori mies Korvenperältä muutti kuitenkin Lapin [jossa sanottiin moni] asukkaaksi ja Kuolimaan sillan piirileikissä pienessä hiprakassa esitti itsensä, että hän onkin sellainen poika ”ettei olekka muni”. Tytöt kai epäilivät esityksen pätevyyttä, koska kysyivät, että onko tämä totta. Kun kyselyynsä saivat esittäjältä varman vakuutuksen piirileikkiyleisön ollessa todistajina, jäivät tytöt katseista päätellen epäilemään.”