Kielitoimisto aloitti toimintansa Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran suojissa vuoden 1945 alussa ja täyttää siis tänä vuonna 70 vuotta. Kielitoimiston viidestä ensimmäisestä vuosikymmenestä kirjoittaa Anneli Räikkälä Kielikello-lehdessä 1/1995.
2000-luvulla Kielitoimisto jatkaa kielenkäyttäjien neuvomista puhelimitse, tarjoaa kielenkäytön koulutusta ja huoltaa virkakieltä, nyt osana Kotimaisten kielten keskusta. Neuvonta ja koulutus ovat siirtyneet digitaaliaikaan: moneen ongelmaan löytää jo vastauksen Kielitoimiston verkkosivuilta, ja kohta se käy entistäkin helpommin, kun merkkivuonna avataan Kielitoimiston ohjepankki. Osa kielenkäytön kurssejakin pidetään verkkokokouksina. Virkakielen käyttäjille on tehty omat ohjesivunsa.
Asiantuntijaelimenä yleisluonteisissa ja periaatteellisissa kielenkäytön suosituksissa toimii edelleen suomen kielen lautakunta. Myös Kielikello-lehti ilmestyy edelleen, mutta nykyisin se on luettavissa sekä painettuna että sähköisenä ja sen verkkoarkisto on maksutta kaikkien käytettävissä.
Tällä vuosituhannella uusinta tietoa suomen kielen sanoista tarjoaa Nykysuomen sanakirjan ja Suomen kielen perussanakirjan sijaan Kielitoimiston sanakirja, jonka sähköinen versio on maksutta kaikkien käytössä. Kielitoimisto on julkaissut 2000-luvulla myös suositun oikeinkirjoitusoppaan.
Kielitoimiston juhlavuotta vietetään koko vuoden 2015 ajan muun muassa julkaisemalla uusia kielenhuollon oppaita ja palveluja ja järjestämällä yleisötilaisuuksia. Kielitoimiston 70-vuotisjuhlavuoden ajankohtaisista tapahtumista kerrotaan Kotuksen verkkosivuilla ja Kielikello-lehdessä sekä Kielitoimiston uutiskirjeessä.
Kirjoitus on julkaistu Kotuksen verkkosivuilla 7.1.2015.